Tampereen Norssissa yliopistokampuksella järjestetään laadukasta lukio-opetusta, ohjattua harjoittelua sekä tutkimus- ja kehitystyötä.

TERVETULOA NORSSIN LUKIOON!

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiossa on kolme lukiolinjaa:

Yleislinja: aloituspaikkoja 50

Talous- ja elinkeinoelämän lukiolinja Business Norssi (BN-linja): aloituspaikkoja 30, painotettu keskiarvo (YH, EN, MA)


Sirkustaiteen lukiolinja Sorin sirkuksen kanssa: aloituspaikkoja 10, painotettu keskiarvo (EN, LI),
Valintakoe on 22.4.2021 Sorin sirkuksen tiloissa (kaikille hakeneille lähetetään kutsu kokeeseen).

Lue lisää:

Business Norssi

Sirkustaiteen linja

Hakeudu Norssiin – yliopiston omaan lukioon!

Tervetuloa tutustumaan yliopiston omaan lukioon ja norssilaiseksi!

Olet tervetullut tutustumaan Norssin lukioon opinto-ohjaajan kanssa, yksin tai perheesi kanssa. Tai ota kaveri mukaan ja tulkaa yhdessä.

Norssin lukion esittelyilta maanantaina 11.1.2021 klo 18.00

Peruskoulusta valmistuvat ovat vanhempineen lämpimästi tervetulleita lukiomme esittelyiltaan 11.1.2021. Kahvia tarjolla klo 18:oo lähtien Tampereen yliopiston keskustakampuksella PinniB-rakennuksen ravintola Minervassa,  esittelyilta alkaa saman kiinteistön auditoriossa PinniB 1100 klo 18.30. Tilaisuus on Tampereen yliopiston keskustakampuksen rakennuksessa Pinni B 1100, auditorio (Kanslerinrinne). Koronapandemian tilanteesta riippuen, esittelyilta toteutetaan tarvittaessa täysin virtuaalisesti.

Illan aikana on mahdollisuus kuulla lukiomme toiminnasta, tutustua tiloihimme sekä keskustella opettajiemme ja opiskelijoidemme kanssa.

Tutustumisvierailut 2020-2021

Yläkoulujen opinto-ohjauksen vierailupäiviä on lukuvuoden aikana useita ja ne sovitaan lukion opinto-ohjaaja Jukka Vuorisen kanssa (jukka.vuorinen@tuni.fi) tai puh. 040 1901 732. Vierailuja järjestetään joustavasti tarpeen mukaan, joten ole rohkeasti yhteydessä ja tule tutustumaan opiskeluun Norssissa. Tutustumiskäynneissä voi olla koronapandemiasta johtuvia rajoituksia lukuvuonna 2020-2021.

Opetuksen seuranta

Opetuksemme on avointa ja olet tervetullut seuraamaan arjen työtä. Aikataulujen varmistamiseksi, ota yhteys lukion opinto-ohjaaja Jukka Vuoriseen. (jukka.vuorinen@tuni.fi) tai puh. 040 1901 732. Opetuksen seuraamisessa voi olla koronapandemiasta johtuvia rajoituksia lukuvuonna 2020-2021.

Painotukset 

Talous- ja elinkeinoelämän lukiolinja Business Norssi (BN-linja)

Koordinaattorit:
Aulikki Leisku-Johansson, aulikki.leisku-johansson@tuni.fi
Eija Niskanen, eija.niskanen@tuni.fi

Sirkustaiteen lukiolinjan koordinaattori

Martti Iso-Möttönen

martti.iso-mottonen@tuni.fi

puh. 040 190 1742

Tutustu lukiomme arkeen lukiolaisten omilla verkkosivuilla osoitteessa norssinlukio.fi

Yleistä hakemisesta

Kevään 2021 yhteishaku lukiokoulutukseen

  • Hakuaika on 23.2.–23.3.2021
  • Hakuaika päättyy 23.3.2021 klo 15.00
  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 17.6.2021. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 1.7.2021.
  • Norssin lukion esittelyilta on ma 11.1.2021 klo 18:30, kahvia tarjolla klo 18:oo lähtien Tampereen yliopiston keskustakampuksella PinniB-rakennuksen ravintola Minervassa,  tilaisuus saman kiintiestön auditoriossa PinniB 1100. Tilaisuus järjestetään täysin virtuaalisesti, jos epidemiatilanne ei salli kokoontumista turvallisesti.

Tampereen seudun lukioiden hakuopas 2021: (linkki julkaistaan kun hakuopas valmistuu)

Keskiarvo valintaperusteena

Lukioon pääsyn ratkaisee peruskoulun päättötodistuksen seuraavien arvosanojen keskiarvo:
äidinkieli ja kirjallisuus, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, terveystieto, maantieto

Yhteishaussa käytetään sähköistä Opintopolku-järjestelmää. Opintopolku.fi -palvelu (Opintopolku.fi) on sähköinen palvelukokonaisuus, josta löytyy kattavasti tiedot tutkinnoista, ammateista, oppilaitoksista sekä valintaperusteista ja koulutusvaihtoehdoista.

Opintopolku.fi -sivustolla täytetään sähköinen hakulomake hakuaikana. Päätökset valinnoista tekevät lukioiden rehtorit. Yhteishakuajan ulkopuolella lukioon pyrkivän tulee ottaa yhteyttä suoraan kyseisen lukion rehtoriin.

Yhteishaun lisäksi Norssin lukioon hakeva täyttää sähköisen lukiomme oman opintojen suunnittelukortin (ainevalintakortti). Näin voimme parhaalla mahdollisella tavalla huomioida juuri sinun tarpeesi opetuksen järjestelyissä. Norssin lukion oma sähköinen ainevalintakortti päivittyy kotisivuillemme helmikuussa 2021.

Aloituspaikat uusille lukiolaisille Norssin lukiossa 2021

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiossa on hyviä vaihtoehtoja:
Yleislinja:
Lukiolinja,  aloituspaikkojen määrä 48
Painotus 1:
Talous- ja elinkeinoelämä= BN-linja, sisäänottomäärä 30, painotettu keskiarvo (YH, EN, MA)
Painotus 2:
Sirkustaiteen linja, aloituspaikkojen määrä 10, painotettu keskiarvo (EN, LI),
Valintakoe on 22.4.2021 (kaikille hakeneille lähetetään kutsu kokeeseen)

Lue lisää:

Business Norssi

Sirkustaiteen linja

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio eli Norssin lukio sijaitsee Tampereen yliopiston keskustakampuksella. Käyntiosoite on Ratapihankatu 55. Kotipaikkamme on Atalpassa, mutta käytämme opetuksessa myös muita tiloja yliopiston keskustakampuksen alueella.