Koronatiedote, perusaste 15.9.2020

THL tarkensi viime viikon lopulla ohjetta sen vuoksi, että aiempia lasten testausta käsitteleviä ohjeita tulkittiin liiankin väljästi. Kouluikäiset lapset ja nuoret tulisi nyt testata lievienkin hengitystieoireiden vuoksi…

Vanhempainyhdistyksen tiedote – kokous 30.9.

Terveisiä Norssin vanhempainyhdistykseltä!

Vanhempainyhdistys Nekova ry päättää kautensa ja toimintansa nykymuotoisena keskiviikkona 30.9.2020 klo 17.30 etäkokouksella.

Välittömästi tämän kokouksen perään pidämme uuden vanhempainyhdistyksen
perustamiskokouksen.
Nekova ry. on ollut alakoulun yhdistys, ja nyt perustamme koko perusasteelle uuden yhdistyksen.

Nälkäpäivä-lipaskeräys 24.9.

Koulussamme järjestetään Nälkäpäivä-keräys Punaisen Ristin katastrofirahaston hyväksi 24.9.

Katastrofirahaston avulla Punainen Risti voi auttaa erittäin nopeasti siellä, missä avun tarve kulloinkin on suurin. Tänä vuonna apua tarvitsevat esimerkiksi koronan kiihdyttämän nälänhädän uhrit eteläisessä Afrikassa.

Suomessa varoja käytetään vapaaehtoistoiminnan ja kriisivalmiuden ylläpitämiseen. Siten voimme auttaa heikoimmassa asemassa olevia näissä poikkeuksellisissa oloissa.

Syksyn ylioppilastutkinnon kokeisiin saapuminen ja ohjeet

Katso täältä keskiviikon 9.9.2020 syksyn ylioppilastutkintoon osallistuvien infon diat (pdf).

 

Ylioppilastutkintolautakunnan määrittämät syksyn 2020 tutkinnon koepäivät ovat nähtävillä lautakunnan verkkosivuilla: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat/syksyn-2020-koepaivat 

 

Huolehdi, että olet tutustunut lautakunnan tiedotteeseen kokelaille syksyn 2020 tutkinnosta: https://www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset/tiedote-kokelaille

 

Kaikki syksyn 2020 ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään Tampereen yliopiston Atalpa-kiinteistön 0. kerroksessa palloiluhallissa.

Koronatiedote, lukio 25.8.2020

Päivitetty tiedote lukion opiskelijoille

 

 • Jos lukiolaiselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia oireita (lieviäkin), hän ei voi tulla kouluun. Opiskelijalle on varattava aika koronavirustestiin ja testitulos on odotettava ennen kouluun palaamista, vaikka oireet lievittyisivät jo ennen tuloksen saamista.
 • Jos perheessä on samanaikaisesti useita samanlaista hengitystieinfektiota sairastavaa, ei riitä, että esim.nuorempi sisarus on saanut negatiivisen testituloksen. Oireisen lukiolaisen tulee käydä itse testissä ja saada negatiivinen testitulos ennen kouluun palaamista. Lukiolaiseen pätee tässä kohdin siis sama ohje kuin aikuisiin.
 • Jos opiskelija on matkaillut tai altistunut koronavirustartunnalle, on myös hakeuduttava koronavirustestiin ja odotettava testitulosta kotona.
 • Jos testitulos on negatiivinen, opiskelija voi palata kouluun, kun oireet ovat selvästi lievittymässä.

 

Ohjeita ja yhteystietoja koronavirustestiin hakeutumisesta lukiolaisille:

1) Jos sinulla on hengitystieoireita tai epäilet koronavirustartuntaa, pysy kotona ja ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Opiskeluterveydenhuollon ajanvaraus- ja neuvontanumerot palvelevat ma – to klo 8.15 – 14, pe klo 8.15 – 13, Norssin lukiolaisten palvelunumero on Tullinkulman Tiimi 3, puh. 040 806 2455. Lisätietoja Tampereen kaupungin ohjesivulta: https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/koronavirus.html

2) Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu, ota yhteys terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22)

3) Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, ota TAYS:n koronaneuvontanumeroon 03 311 65333 (avoinna ympäri vuorokauden), ks. lisäohjeet : https://www.tays.fi/fi-FI/Toimi_nain_koronaviruksen_aiheuttamaa_in(103636)

 

Jos opiskelija sairastuu kesken koulupäivän, hänet siirretään muista erilleen ja hänen kanssaan olevan henkilön tulee käyttää suu-nenäsuojainta, vanhemmille tai huoltajalle soitetaan ja pyydetään hakemaan opiskelija kotiin. Opiskelija voi siirtyä kotiin ilman julkisia kulkuvälineitä myös itse (esim. omalla polkupyörällä, skootterilla, kävellen tms.)

Koronavirusepidemian vuoksi sairaustapauksissa voi ilman lääkärintodistusta ryhmänohjaajan luvalla olla koulusta pois enintään viisi (5) päivää. Terveydenhuoltoon tulee ottaa kuitenkin yhteyttä aina, kun vointi sitä vaatii ja koronavirustestiin on hakeuduttava lievissäkin oireissa.

 

Koulussa vältetään edelleen tarpeettomia lähikontakteja ja toiminnassa noudatetaan tartuntoja ehkäisevää hygieniaa.

 

Kasvomaskin ohjeidenmukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen. Lisätietoa kasvomaskien käytöstä ja suosituksista:

https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja?redirect=%2Fweb%2Fguest

 

Ohjetta päivitettään aina tarvittaessa.

Ylioppilasjuhla la 29.8.2020 (kevään 2020 ylioppilaat)

Keväältä 2020 siirtynyt ylioppilasjuhla järjestetään epidemiatilanteen kehittyminen ja turvallisuus huomioiden lauantaina 29.8.2020 n. klo 9-13 välisenä aikana Tampereen yliopiston Päätalon suuressa juhlasalissa ohjausryhmittäisinä tilaisuuksina.

 

Juhlajärjestelyistä ja aikataulusta on tiedotettu tarkemmin kevään 2020 ylioppilaille ilmoittamiin sähköpostiosoitteisiin 18.8.2020.

 

Juhlan henkilömäärä on turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksen vuoksi rajattu, joten voimme ottaa juhlaan jokaiselta ylioppilaalta poikkeuksellisesti vain kaksi (2) läheistä.

Lukion syyslukukausi alkaa 12.8.2020 lähiopetuksessa

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukion syyslukukausi alkaa keskiviikkona 12.8.2020. Lukion lukuvuosi alkaa lähiopetuksessa. Seuraamme kuitenkin mahdollisia ohjeistuksia ja rajoitteita koronaepidemiaan liittyen ja teemme opetusjärjestelyihin tarvittaessa muutoksia.

 

Lähiopetuksen alkaessa on huomioitava etenkin seuraavat seikat:

 • Saavuthan kouluun vain terveenä ilman flunssaoireita. Oireisena (esim. yskäisenä, kuumeisena) tulee ilmoittaa sairauspoissaolosta ryhmänohjaajalle ja jäädä kotiin. Myös jos olet palannut ulkomailta alle 14 vrk sitten ja maa kuuluu ns. riskimaihin (ks. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia, sinun tulee jäädä karanteeniin. Myös muutoin alle 14 vrk sitten ulkomailta palanneiden on syytä käyttää harkintaa kouluun tulemisen kanssa ja tarkkailla mahdollisia vähäisiäkin oireitaan. Poissaolot selvitetään normaalisti lukion opinto-oppaan käytänteiden mukaan.
 • Kun saavut koululle, muista ottaa heti sisääntulossa käsidesiä käsiin ja/tai huolehtia käsienpesusta saippualla.
 • Pidä muihin opiskelijoihin ja henkilökuntaan 1-2 metrin turvaväli eli vältetään esim. kavereiden halaamista tai vieri vieressä aulassa odottamista. Myös kun asioit kansliassa tai opettajien luona, muista jättää turvaväli.
 • Opetustiloissa ja ruokailussa asetutaan myös turvaväli huomioiden. Opetustiloissa, auloissa ja wc-tiloissa on saatavilla käsidesiä.

 

Ensimmäisen koulupäivän aikataulu

1. vuoden opiskelijoiden päivä alkaa 12.8.2020 klo 8.30 kotiluokissa Atalpa-rakennuksessa seuraavasti:

20A opetustilaan A140, ryhmänohjaaja Tuula Kylmälä

20B opetustilaan A110, ryhmänohjaaja Tanja Tuuna-Kyllönen

20C opetustilaan A144, ryhmänohjaaja Antti Hiitti

 

2.-4. vuoden opiskelijoiden päivä alkaa 12.8.2020 klo 9.30 kotiluokissa ryhmänohjaajan johdolla Pinni B tai Virta-rakennuksessa seuraavasti:

19A opetustilaan V114 (Virta, 1. kerros), ryhmänohjaajat Minna Törrönen ja Stefan Smirnov

19B opetustilaan V120 (Virta, 1. kerros), ryhmänohjaajat Martti Iso-Möttönen ja Virve Viita

19C luentosaliin B1097 (Pinni B:n ala-aulan portaiden takana), ryhmänohjaaja Eija Niskanen

18A opetustilaan B3107, ryhmänohjaaja Tuija Alatalo

18B opetustilaan B0039, ryhmänohjaaja Juha Järvinen

18C opetustilaan B3116, ryhmänohjaaja Aulikki Leisku-Johansson

17A opetustilaan A127, ryhmänohjaaja Tero Luodeslampi

 

Keskiviikko 12.8.2020 on koulupäivä, jolloin käymme läpi alkavan lukuvuoden asioita ja käytänteitä yhteisesti ja ryhmänohjaajan johdolla. Emme kokoonnu yhdessä auditorioon, vaan pysymme kotiluokissa. Ensimmäinen päivä kestää ryhmästä riippuen n. klo 13 saakka. Lukujärjestyksenmukainen opetus alkaa seuraavana päivänä eli 13.8. alkaen. Tarkistathan lukuvuoden 2020-2021 oppimateriaalilistasta kursseille tarvittavan oppimateriaalin ja hankit jo ensimmäiselle oppitunnille.

 

Tutustuthan myös huolella uudistuneeseen lukuvuoden 2020-2021 lukiolaisen opinto-oppaaseen täältä: http://norssi.uta.fi/lukio/opinto-opas

 

Muistilistaa ensimmäiselle koulupäivälle:

 • Pysäköintipaikkoja on rajallisesti (kiekkopaikat), mopoille ja skoottereille on oma merkitty paikkansa Atalpan päädyssä.
 • Muista ottaa KELA-korttisi, ajokorttisi tai henkilökorttisi mukaan kouluruokailuun tunnistautumista varten. Jos sinulla ei ole näistä vielä mitään korttia, laita KELA-kortti tilaukseen ja sano ensimmäisinä päivinä nimesi ruokailun kassalla. Ruokailussa vaaditaan koulunalun jälkeen tunnistautuminen jollakin em. viivakoodillisilla henkilöllisyyskorteilla.
 • Ota kannettava tietokoneesi mukaan jo ensimmäille päivälle
 • Muista alusta asti kiinnittää huomiota hyvään käsihygieniaan ja pidä muihin 1-2 metrin turvaväli.

 

Perusasteen syyslukukausi alkaa 12.8.2020

Alakoulun 3. – 6. luokat aloittavat klo 9.00, kokoontuminen koulun etupihalla.
2. luokat aloittavat klo 9.00, kokoontuminen Mustametsän puoleisella pihalla.
1. luokat aloittavat klo 9.15, kokoontuminen Mustametsän puoleisella pihalla.

Yläkoulussa 7.lk:t kokoontuvat auditorioon klo 9.00 ja 8.-9.lk:t klo 10.00.
(ellei voimassa ole kokoontumisen rajoitteita).